speciality-background dots image dots image

קרדיולוגיה - צנתור

צנתור לב הוא הליך אבחוני וטיפולי חשוב בקרדיולוגיה, המאפשר בחינה מדויקת של כלי הדם הכליליים וטיפול בבעיות לבביות.

רופאים מומלצים שמבצעים את הפרוצדורות

מחפשים משהו יותר ספציפי? חפשו תור לפי בעיה רפואית רופא מומלץ או התמחות

טיפולים נוספים

צינתורי לבצנתור וסטנטצנתור כליליצנתורי לבצנתורים כליליים מורכביםקוצב לבאבלציה והשתלות קוצביםאבלציה של הפרעות קצת לבאבלציה פרפור ורפרוף פרוזדוריםהרחבת בלוןאבלציהאבלציה (צריבה)הפרעות קצב אבלציותקרדיולוגיה - צנתורקרדיולוגיה התערבותיתקרדיולוגיה פולשניתמום לבבדיקות מאמץהולטר לחץ דםמחלות לברופא קרדיולוגאקו לב - ילדיםמניעת מחלות לבמניעת מחלות לב וכלי לםיתר לחץ דםמחלות קרדיווסקולריותהולטר לבבדיקות הולטרים - א.ק.גטיפול לאחר אוטם שריר הלבשומני הדם וסיכון קרדיומטבוליהפרעות קצבדפיברילטוראקו לב – מבוגרים וילדיםאקו לב במאמץאי ספיקת לבארגומטריהבדיקות אקו לבאקגאקוקרדיוגרפיהאקו-קרדיוגרפיהאוטם שריר הלבהיפוכי מקצב חשמלייםPericarditis & Myocarditisהולטר EEGהולטר אקגהפרעות קצב לבחוסר פעימות לבטרשת עורקים ותעוקת חזהייעוץ קרדיולוגיבדיקות לב לא פולשניותמחלות לב והפרעות קצב לבמחלות לב מסתמיותמחלות מסתםמחלות מסתמיםקרדיולוגיה ואקו לבקרדיולוגיה לא פולשניתקרדיולוגיה למבוגריםקרדיולוגיה מחלות לבקרדיולוגיה קליניתקרדיולוגיה תעסוקתיתמחלות שריר הלבלחץ דםמחלה קורונלית (כלילית)

מהו צנתור לב?

צנתור לב הוא הליך אבחוני וטיפולי מתקדם בקרדיולוגיה. במהלך הצנתור, מוחדר צינור דק (צנתר) דרך כלי דם בזרוע או במפשעה אל עורקי הלב. הצנתור מאפשר לרופאים לבחון את מצב כלי הדם הכליליים ולטפל בחסימות או היצרויות.

מתי נדרש צנתור?

  • אבחון מחלת לב כלילית
  • טיפול בחסימות בעורקים הכליליים
  • הערכת תפקוד הלב
  • טיפול בהפרעות קצב

סוגי צנתורים

קיימים מספר סוגי צנתורים:

  • צנתור אבחוני: לבדיקת מצב העורקים
  • צנתור טיפולי: להרחבת עורקים חסומים
  • צנתור אלקטרופיזיולוגי: לטיפול בהפרעות קצב

הכנה לצנתור

לפני הצנתור, המטופל יתבקש לצום מספר שעות ולהפסיק נטילת תרופות מסוימות. חשוב ליידע את הרופא על כל מצב רפואי קיים ורגישויות לתרופות.

מהלך הצנתור

הצנתור מתבצע בהרדמה מקומית ונמשך בין 30 דקות לשעתיים. המטופל נשאר ער במהלך ההליך ויכול לתקשר עם הצוות הרפואי. לאחר הצנתור, נדרשת מנוחה של מספר שעות.

סיכונים ותופעות לוואי

למרות שצנתור נחשב להליך בטוח יחסית, קיימים סיכונים מסוימים כמו דימום, זיהום, או תגובה אלרגית לחומר הניגוד. הרופא ידון בסיכונים אלה עם המטופל לפני ההליך.

*מידע זה הוא כללי ואין להסתמך עליו כייעוץ רפואי.